تاریخ انتشار: 95-07-30 16:07:18
(1195)

تاثیر میوه‌های خشک و دانه‌های روغنی بر روی سلامتی

کشمش، زردآلوی خشک، انجیر و آلو خشک با مقداری بادام یا فندق تاثیر بسیاری مفیدی روی سلامتی می‌گذارد. در ادامه شما را با این دنیای پر از انرژی و سلامتی آشنا می‌کنیم.

دوستدار قلب
بادام، فندق، پسته و غیره سرشار از چربی‌های مفید هستند زیرا حاوی میزان زیادی امگا ۳ می‌باشند. گردو نیز حاوی امگا ۳ است اما متاسفانه بدن ما امگا ۳ کمی جذب می‌کند. البته زمانی که آجیل میل می‌کنید حواستان به اضافه وزن حاصل از آن باشد. میزان چربی موجود در این دانه‌های روغنی بین ۵۰ تا ۶۰ درصد تخمین زده شده است. برای افرادی که نگران اضافه وزن هستند توصیه می‌کنیم روزانه بیش از ۵ عدد بادام یا پسته یا فندق و بیشتر از ۳ عدد میوه‌ی خشک مصرف نکنند. بقیه‌ی افراد نیز دچار افراط نشوند.

منیزیم و کلسیم

میوه‌های خشک سرشار از منیزیم هستند و دانه‌های روغنی حاوی میزان قابل توجهی کلسیم می‌باشند. برای همین این مواد غذایی باعث می‌شوند بدن بهتر با استرس و بی‌حوصلگی مبارزه کند. از این گذشته این مواد غذایی از قلب محافظت می‌کند. منیزیم، مشکلات ضربان قلب را برطرف می‌کند و کلسیم، فشار خون بالا را کاهش می‌دهد.

حاوی آنتی‌اکسیدان

میوه‌ها در طی روند خشک شدن مقداری از ویتامین‌ها و به ویژه ویتامین C و برخی از ویتامین‌های گروه B را از دست می‌دهند. در عوض میزان مواد معدنی آنتی اکسیدانی مثل سلنیوم و فلاوونوئیدها به ویژه لیکوپن آن‌ها بیشتر است. دانه‌های روغنی مثل فندق، بادام و گردو منبع فوق‌العاده‌ی «روی» هستند که رادیکال‌های آزاد را خنثی و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند.

پیشگیری از فشار خون بالا
متاسفانه در دنیای صنعتی امروز مردم بیشتر از مواد غذایی صنعتی و آماده استفاده می‌کنند و برای همین مصرف نمک آن‌ها نیز بالا است. باید بدانید مصرف زیاد نمک، فرد را در معرض فشار خون بالا قرار می‌دهد. میوه‌های خشک منبع پتاسیم هستند. پتاسیم به نوعی اثرات سدیم را متعادل می‌سازد. علاوه بر این پتاسیم و منیزیم با گرفتگی عضلات مقابله می‌کند.

ضد یبوست

یکی از عمده‌ترین فواید میوه‌های خشک این است که سرشار فیبر هستند و برای همین در رفع مشکل یبوست بسیار موثر عمل می‌کنند. زردآلوی خشک، انجیر و آلو خشک حاوی بیشترین میزان فیبرها می‌باشند. برای حل مشکل، توصیه می‌شود روزانه یا بعد از صبحانه ۳ عدد از این میوه‌های خشک میل کنید. البته باید به میزان گلوسیدهای این مواد غذایی توجه کنید.

(0)
هیچ دیدگاهی وجود ندارد
دیدگاه خود را بنویسید
*
*